EU uvodi besplatan Wi-Fi u javne ustanove
Ilustracija

Projekat vrijedan 120 miliona eura

EU uvodi besplatan Wi-Fi u javne ustanove

Evropska unija (EU) donijela je odluku da se u naredne dvije godine javna mjesta poput opština, bolnica i parkova pokriju besplatnom Wi-Fi internet konekcijom, a za to će biti izdvojeno 120 miliona eura.

Evropski parlament, Vijeće Evrope i Evropka komisija sklopili su dogovor oko projekta “WIFI4EU”, u okviru kojeg će u javnim ustanovama zemalja članica EU-a biti obezbijeđena besplatna internet konekcija, javlja Anadolija.

Planirano je da se projekat provede u naredne dvije godine, a za to će biti izdvojeno 120 miliona eura.

Naglašeno je kako će provođenje ovog projekta biti primarno u regijama gdje je prisutna slabija internet infrastruktura. Takođe, predviđeno je da provođenje projekta počne do kraja 2017. godine, te da će biti formirano 8.000 novih WiFi pristupnih tačaka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.