Kvitova pobijedila u prvom kolu Rolan Garosa
Petra Kvitova

Traumatični napad provalnika je prošlost

Kvitova pobijedila u prvom kolu Rolan Garosa

Češka teniserka Petra Kvitova pobjedom u prvom krugu Grand Slam turnira Rolan Garos se uspješno vratila na teniske terene nakon traumatičnog napada koji je pretrpila zatekavši provalnika u kući.

U prvom kolu Rolan Garosa Čehinja Kvitova je sa 2:0 u setovima savladala 85. teniserku sa WTA liste Amerikanku Juliju Boserup i plasirala se u drugi krug turnira.

Rezultat po setovima glasio je 6:3 i 6:2 u korist Kvitove, 15. igračice na WTA listi.

Današnjom pobjedom dvostruka osvajačica turnira u Vimbledonu Kvitova se uspješno vratila na teniske terene nakon petomjesečne pauze.

Kvitova je 20. decembra prošle godine u kući zatekla provalnika koji joj je tom prilikom nožem nanio težu povredu lijeve ruke.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.