Tijelo se mijenja nakon tridesete
Ilustracija

Godine čine svoje

Tijelo se mijenja nakon tridesete

Svako ko navrši 30-u voli da kaže da su "tridesete nove dvadeste“, ali dobro znamo da to nije baš tako. Godine čine svoje i naš organizam nije toliko vitalan kakav je bio u 20-im.

Dešavaju se promjene u/na tijelu koje vas mogu iznenaditi, i to neprijatno, ali ustvari nisu strašne.

Drugačija menstruacija

Nivo estrogena i progesterona nakon tridesete polako opada, a može uzrokovati promjenu ciklusa. Može se skratiti ili produžiti, dok krvarenje postaje obilnije ili se znatno smanji.

Ako te promjene dosta odstupaju od vašeg uobičajenog ciklusa, možda imate problem sa štitnom žlijezdom, pa bi svakako trebalo da uradite pregled.

Sijede dlake u intimnom području

Nemojte da se šokirate! To je sasvim normalno za 30. Kao što se pojavljuju na glavi, tako rastu i u intimnoj zoni.

Skloni ste gojenju

Kako starimo, metabolizam počinje da usporava. Pošto se kilogrami brže lijepe, savjetujemo vam da ako želite da održite vitku liniju, okrenite se zdravoj ishrani i vježbanju, savjetuje net.hr

Seks je bolji

Ulaskom u 30-e, polako prestajemo da se opterećujemo izgledom da sve mora izgledati savršeno i okrećemo se važnijim vrijednostima. Spremnije smo da ostvarimo neke seksualne fantazije i znamo šta želimo. Sudeći po ovoj stavki, tridesete nisu tako loše.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.