Tramp u Vatikanu: Papa pitao Melaniju čime hrani supruga(VIDEO)
Foto:AA

Tramp u Vatikanu: Papa pitao Melaniju čime hrani supruga(VIDEO)

U okviru prve turneje po inostranstvu američki predsjednik Donald Tramp doputovao je u zvaničnu posjetu Vatikanu i sastao se sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom.

Papa Franjo je Trampa primio u Apostolskoj palati, a prije sastanka su pozirali fotoreporterima. Tom prilikom je bila jasno vidljiva razlika u raspoloženju, papa Franjo je bio opušten i nasmijan, a pažnju novinara privukla je napetost i nervoza koju je pokazao Tramp.DAl3fqeXUAIX79S

Izvor:Twiter

Nakon polusatnog sastanka papi Franji i američkom predsjedniku Trampu se pridružio i ostatak američke delegacije u kojoj je ponajviše pažnje privukla prva dama Melanija Tramp. Ona je na sastanak stigla u crnoj haljini i s velom na glavi, čime je ispoštovala tradiciju Svete stolice, dok tri dana ranije tokom Trampove posjete Saudijskoj Arabiji nije nosila veo, iako je i tamo to jedan od običaja, pa i mnogo više od toga, piše Anadolija.

2017052422385580222460222Web

Foto:AA

Papa je Trampu poklonio medaljon maslinove grančice, simbola mira i encikliku “Laudato Si“, u kojoj govori o neophodnosti borbe protiv klimatskih promjena.

Tramp je papi Franji uzvratio poklonom zbirke sabranih djela Martina Lutera Kinga.

Američki predsjednik Tramp će se u nastavku posjete sastati sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjerom Parolinom, a potom i posjetiti Sikstinsku kapelu.

Po završetku posjete Vatikanu se očekuje i Trampov susret sa italijanskim predsjednikom Serđom Matarelom.

U proteklih nekoliko dana Tramp je posjetio Saudijsku Arabiju, Izrael i Palestinu, a naredna stanica njegove turneje je Brisel, gdje će prisustvovati samitu lidera NATO-a.

Šta jede Donald?

Papa Franja i prva dama SAD Melanija Tramp našalili su se u vezi s prehrambenim navikama američkog predsjednika Donalda Trampa u Vatikanu, vidi se na video snimku objavljenom posle njihovog susreta.

"Čime ga hranite? Poticom?", upitao je papa Franja Melaniju na španskom preko prevodioca, dok se rukovao s njom nakon privatne audijencije s Trampom. Papa je aludirao na porijeklo američke prve dame spominjući ovaj slatkiš koji se pravi u Sloveniji, a koji je nalik našoj štrudli od oraha, prenosi N1 Beograd.

Prva dama je odgovorila "poticom" na šta se Papa nasmijao.

Papa je, inače, imao priliku pa proba ovaj slovenački specijalitet kada je slovenački premijer Miro Cerar posjetio Vatikan 2015. godine.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.