Legenda tenisa novi trener Novaka Đokovića
Novak Đoković

Legenda tenisa novi trener Novaka Đokovića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da će čuveni Amerikanac Andre Agasi od Rolan Garosa biti njegov trener.

"Razgovarao sam sa Andreom telefonom prije dvije nedelje i odlučili smo da se udružimo u Parizu. Tako da će on biti tamo, a vidjećemo šta donosi budućnost. Obojica smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno. Nismo dogovorili ništa dugoročno, samo pokušavamo da se u Parizu malo upoznamo. Neće ostati tokom cijelog turnira. Ostaće samo neko vrijeme, a onda ćemo vidjeti šta dalje", rekao je Đoković novinarima u Rimu.

Srpski teniser nedavno je otpustio cio stručni štab na čelu sa ternerom Marjanom Vajdom, a tokom turnira u Rimu, gdje je stigao do finala, uz njega je bio brat Marko.

"Andrea izuzetno poštujem kao osobu i igrača. Prošao je kroz sve kroz šta ja prolazim. Fantastično razumije igru na terenu, uživam u svakom razgovoru koji vodim sa njim. Takođe, sa druge strane, on je neko ko gaji porodične vrijednosti i bavi se dobrotvornim radom. On je vrlo skroman čovjek, vrlo obrazovan. On je osoba koja može da doprinese mom životu i na terenu i van njega. Vrlo sam uzbuđen da vidim šta nosi budućnost", objasnio je Đoković.

Srpski reprezentativac je tri godine radio sa Borisom Bekerom, ali su se razišli prošle godine. Vajda je počeo da radi sa Đokovićem 2006. godine.

Đoković je prošle godine konačno osvojio Rolan Garos, ali je posle toga pao u igri i izgubio prvo mjesto ATP liste. Na Vimbldonu je ispao u trećem kolu, što mu je najranija eliminacija na grend slemovima u prethodnih sedam godina. Posle toga je ispao u prvom kolu Olimpijskih igara, dok je na Ju-Es Openu stigao do finala.

Ove godine je ispao rano na Australijan openu U poslednjih 11 turnira koje je odigrao, pobijedio je samo u jednom.

Agasi nikada ranije nije radio sa vrhunskim igračem, ali je Đoković rekao da su njegov učinak kao igrača i kao predstavnika sporta bili dovoljni za njega.

"On je legenda našeg sporta. Zauvijek je ostavio je svoj trag u ovom sportu. U tenisu je osvojio sve što se može osvojiti. Bio je revolucionarni igrač jer je imao svoju harizmu i pristup tenisu i životu koji su bili prilično drugačiji od ostalih. Zato je on tako zanimljiv", rekao je Đoković.

Novak je otkrio da ga je Agasi već savjetovao telefonom.

"Pomno je pratio sve mečeve, velike mečeve, naročito na televiziji. Tako da poznaje igrače, zna sve protiv kojih sam igrao u poslednjih nekoliko nedelja, tako da smo razgovarali prije svakog meča. Već osjećam da smo se nekako zbližili i stvorili lijepo razumijevanje", rekao je Đoković. 

Agasi je u svojoj bogatoj teniskoj karijeri osvojio 60 trofeja.

Uz Olimpijsko zlato u Atlanti i tri Dejvis kupa, Agasi je osvajao Australijan open pet puta, otvoreno prvenstvo Amerike dva puta, kao i Vimbldon i Rolan Garos po jednom. 

Četrdesetsedmogodišnji Amerikanac je takođe i član teniske kuće slavnih od 2011. godine.

Izvor:Rts

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.