Samsung predstavlja “elastični” ekran

Samsung predstavlja “elastični” ekran

Smartfoni sa savitljivim ekranom su korak bliže realnosti nakon što je Samsung proizveo prvi “elastični” (strechable) ekran na svijetu.

Inovativni ekran će biti predstavljen u SAD-u ove sedmice, navodi se u izvještajima u Južnoj Koreji. Radi se o 9,1-inčnom ekranu (23 cm), koji će javnosti biti predstavljen na događaju Society for Information Display 2017 u Los Angelesu, koji traje od 23. do 25. maja.

Ekran će se moći koristiti za prenosne uređaje, savitljive ekrane, kao i u automobilima. Moći će se saviti s obje strane, zakriviti, sklopiti, rolovati i slično.

Ekran je u početnoj fazi razvoja, tako da još uvijek nije poznato kada će se naći u prodaji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.