Tri azilanta u Švedskoj silovali ženu i prenosili uživo na Fejsbuku
Ilustracija

Osuđeni na strogi zatvor

Tri azilanta u Švedskoj silovali ženu i prenosili uživo na Fejsbuku

Trojica mladih Avganistacana koji su učestvovali u silovanju u Švedskoj i to direktno prenosili na Fejsbuku, osuđeni su danas na strogi zatvor, saznaje se od suda u gradu Upsali.

Rezi Mohamedu Ahmadiju (21) određena je zatvorska kazna od dvije godine i četiri mjeseca zbog silovanja, a Majsami Afšaru (18) jednogodišnja kazna zbog silovanja. Oni su Avganistanci koji su dobili azil.

Šveđanin Emil Kodagoli (21) osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog teške povrede integriteta žrtve jer je snimao i objavio taj snimak i jer nije spriječio ni prijavio zločin. Dvojica silovatelja su napala tridesetogodišnju ženu u jednom stanu u Upsali 22. januara, prenijela je Hina.

Korisnici su objavili snimak silovanja u zatvorenoj grupi na Fejsbuku koja ima 60.000 članova, a policija je uspjela locirati i privesti trojicu počinitelja iste večeri. Snimak je vrlo brzo uklonjen s društvene mreže.

Dvojica silovatelja su priznala polni odnos i konstatovali da je bio obostrano prihvaćen. Tužitelji upozoravaju da je žrtva bila pod dejstvom alkohola i droge. Ta trojica moraju platiti žrtvi ukupno 335.000 kruna (oko 35.000 eura) odštete i kamata, prenosi Radio Sarajevo.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.