Njemačkoj potrebno dodatnih 20.000 policajaca
Ilustracija, foto:Kodex.me

Stopa kriminaliteta prošle godine porasla za šest posto

Njemačkoj potrebno dodatnih 20.000 policajaca

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke objavilo informaciju o porastu stope kriminaliteta u 2016. godini, iz Sindikata njemačkih policajaca (GdP) su poručili da je toj zemlji potrebno dodatnih 20.000 službenika.

 U izjavi za njemački list "Neue Osnabrucker Zeitung" (NOZ), Oliver Malčov, predsjednik GdP, je istakao da je potrebno da više policajaca bude raspoređeno na ulicama kako bi se poboljšao osjećaj bezbjednosti među Nijemcima, prenosi AA.

 Malčov je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što su policajci širom zemlje nagomilali 22 miliona sati prekovremenog rada.

"Kako bi samo to nadoknadili potrebno nam je dodatnih 13.500 policajaca", istakao je Malčov.

Dodao je da je Njemačkoj potrebno dodatnih 20.000 policajaca kako bi se izborila sa brojnim izazovima s kojima se trenutno suočavaju pravosudni organi u toj zemlji.

Njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova u ponedjeljak je objavilo da je stopa kriminaliteta prošle godine porasla za šest posto u odnosu na 2015. godinu.

Stopa ubistva i samoubistva porasla je za 14,3 posto, dok je za 12,9 posto porastao i broj silovanja i seksualnog uznemiravanja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.