Belgija: U moru pronađen kokain vrijednosti veće od 60 miliona eura
Foto:Reuters

Belgija: U moru pronađen kokain vrijednosti veće od 60 miliona eura

Policija je u moru kod obale Belgije našla 1,25 tona kokaina vrijednosti veće od 60 miliona eura.

Droga je bila 25 džakova od po 50 kilograma koji su plutali na površini mora, javila je agencija Belga a prenijela Beta.

Belgijske vlasti ne znaju s kojeg broda je kokain bačen u more, gdje je trebalo da ga preuzmu šverceri. Droga je odmah uništena, navelo je tužilaštvo.

Džakove s drogom je uočila posada jednog danskog broda u nedelju i obavijestila vlasti Belgije.

Belgijski mediji su prenijeli da šverceri iz Južne Amerike često robu istovare u more, gdje je preuzimaju lokalni šverceri s brzim čamcima, da bi izbjegli carinske patrole.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.