Bjelopoljska partija poziva Koordinacioni odbor majki da sarađuje sa Vladom CG

Bjelopoljska partija poziva Koordinacioni odbor majki da sarađuje sa Vladom CG

Bjelopoljska partija daje punu podršku Vladi Crne Gore koja je u namjeri da izradi novi Zakon koji će ravnopravno i bez diskriminacije tretirati sve socijalne kategorije.

"Veoma ohrabruje izjava premijera Duška Markovića jer je najavljen novi paket socijalnih politika koji će podrazumijevati pravičan i jednak tretman za majke sa jednim, dvoje, troje i više djece, pri čemu se na taj način neće dozvoliti diskrimiacija. Sve to iz razloga jer u Bijelom Polju osim što ima veliki broj korisnica nadoknada, takođe ima i onih naših sugrađanki koje su po ovom predmetu diskriminisane", saopšteno je iz ove partije.

Postojeće rješenje ne može nikoga ostaviti ravnodušnim, pa čak ni one majke koje primaju naknade upravo iz razloga jer su majke koje imaju jedno ili dvoje djece diskriminisane.

"Takođe šta da radimo sa porodicama u kojima je majka preminula, a otac ostao sa djecom a nemaju nikakava socijalna primanja?", pitaju iz Bjelopoljske partije.

Oni su pozvali Koordinacioni odbor majki koje primaju naknade da sarađuju sa Vladom Crne Gore, kako bi se u skladu sa mogućnostima državnog budžeta donijela prihvatljiva odluka za sve majke pa i one očeve čija je supruga preminula.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.