Položen kamen temeljac za most Ravna Rijeka - Jasikovac
Foto: Gov.me

Vlada svakodnevno radi na razvoju Sjevernog regiona

Položen kamen temeljac za most Ravna Rijeka - Jasikovac

Predsjednik Vlade Duško Marković u sklopu radne posjete opštini Bijelo Polje, položio je u Ravnoj Rijeci kamen temeljac za most Ravna Rijeka - Jasikovac koji će biti dio trase puta ka budućem skijalištu na Cmiljači na bjelopoljskoj strani Bjelasice.

Projekat koji uključuje skijalište na Cmiljači vrijedan je više od 23 miliona eura.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić je kazao da je urađena i projektna dokumentacija za izgradnju devet kilometara puta od Jasikovca do Cmiljače, koji će koštati 7, 5 miliona eura, od čega će u ovoj godini biti realizovano četiri miliona eura. 

“Namjera je da Bjelasica bude integralno otvorena sa strane pet opština od čega će benefite imati i građani Bijelog Polja. Kada je u pitanju Đalovića pećina, drugi projekat po važnosti za razvoj opštine težak 12 miliona eura raspisan je tender za put do manastira Podvrh. U toku ljeta će biti raspisan tender kojim će se od manastira dolaziti do same pećine, i to je jedna atrakcija ne samo za Bijelo Polje već ukupnu crnogorsku turističku ponudu”, kazao je Žurić.

Žurić je najavio izgradnju nove Osnovne škole „Dušan Korać“, sa aneksom muzičke škole vrijedne 5,3 miliona eura, od čega će u ovoj godini biti uloženo oko 50 000 eura.

Podsjetio je da je počela izgradnja gradskog kolektora vrijednog 25 miliona eura, zahvaljujući donaciji Evropske komisije od 5 miliona eura za prvu fazu projekta.

Premijer Crne Gore Duško Marković je podsjetio na ranije tvrdnje da će ova Vlada snažno biti posvećena valorizaciji nespornih resursa sjevera, koji nisu dovoljno iskorišćeni iz različitih razloga, što će uticati na kvalitet žvivljenja građana te opštine ali i cijele države.

“Imao sam prilike da govorimo o brojnim pitanjima u nekoliko setkora u turizmu, poljoprivredi i razvoju infrastrukture. Naravno i razgovarali smo o pitanju koja su važna za preduzetničke inicijative. Čuli smo ozbiljne sugrestije koji se bave biznisom i vidimo da postoje ozbiljne prepreke koje mora da ukloni Vlada i centralna administracija. Jasno smo poručili da te barijere moraju biti otklonjene”, kazao je Marković. 

Marković je najavio izgradnju četiri vodovoda I dodao da će prioriteti Vlade prioritet biti stvaranje uslova za početak rada u mljekari u Pavinom Polju i fabrici mineralne vode Bjelasici rada. 

“Ovo nije posjeta u kojoj smo se bavili mogućnostima i problemima već sa ciljem da se definiše programska akcija koju će vlada i lokalna vlast sprovesti i to će se pratiti na dnevnom nivou i ja vjerujem da se počinje ostvarivati san mnogih Bjelopoljaca da će Bijelo Polje biti ogromno gradilište i mjesto iz kojeg se neće odlaziti”, poručio je premijer Marković.

Tokom boravka u bjelopoljskom kraju, premijer je obišao i nekoliko vrijednih domaćina u Bistrici i Dobrakovu. Jedan od njih je Mirsad Miško Idrizović koji ima punosistemski ribnjak kapaciteta 100-120 tona ribe godišnje i mresilište kapaciteta do dva miliona komada riblje mlađi.

Premijer je tom prilikom rekao da je Vlada posvećena razvoju Sjevernog regiona i da svakodnevno radi na razvoju sjevera, uklanjanju prepreka i barijera za snažniji razvoj biznisa i otvaranje novih radnih mjesta kako bi mladi imali gdje da rade i da iz Sjevernog regiona mladi ne odlaze već da u njemu ostaju i u njega dolaze.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.