Đoković: Vuk koji ide ka vrhu planine je gladniji od onog što stoji na brdu
Novak Đoković

Odgovorio na prozivke

Đoković: Vuk koji ide ka vrhu planine je gladniji od onog što stoji na brdu

Novak Đoković je pred početak Mastersa u Indijan Velsu odgovorio i na pisanja pojedinih medija da je nikad mržaviji, uz neke skandalozne naslove da je kost i koža i da liči na kostura.

Jedna fotografija, na kojoj je Novak bez majice u Akapulku,  poslužila je pojedinim medijima za serijal tekstova u kome su Novaka opisivali kao kostura i nikad mršavijeg, te to ocijenjivali kao ključni faktor njegovih lošijih igara u odnosu na dio sezone kada je dominirao, piše Telegraf.

novak

Foto: Printscreen/Twitter

Nakon toga uslijedilo je emotivno pražnjenje, koje je ispraćeno i padom forme, ali je tek tada u prvi plan došla priča o njegovoj kilaži i ishrani, koja je prije toga čak smatrana njegovim tajnim oružjem za sjajne rezultate.

''Bio sam čak i mršaviji nego što sam sada. Ne mjerim se toliko često. Imao sam manju kilažu recimo krajem prošle sezone nego sada. To zna da da ide gore-dolje'', rekao je Đoković na konferenciji pred početak Indijan Velsa.

''Ali, osjećam se dobro ovog momenta. Imam dovoljno snage, moći i kombinaciju balansa i dinamike, snage i moći, što je važno na terenu, jer ovaj sport zahtijeva da budete dobri u fizičkim elementima vašeg tijela''.

Drugi teniser svijeta je napravio i šalu na tu temu, povezanu s metaforom koja se često koristi.

''Mnogo je lakše za vuka koji ide ka vrhu planine. Nije lako, ali on je gladniji nego vuk koji stoji na brdu. Pretposavljam da sam ja vuk koji se sada penje. I mnogo sam gladan'', nasmijao se Đoković.

''Ako nisam gladan da uspijem u ovom sportu, ne bih više sjedio ovdje i pričao sa vama, niti igrao ovaj turnir. Ostvario sam mnogo toga u karijeri, i očigledno sam veoma zadovoljan time. Mogu komotno da kažem danas nema potrebe da više igram, bilo je dovoljno. Ali, ja nastavljam, jer u sebi imam taj pogon koji me pokreće. Dokle god to postoji, ja ću nastaviti da igram'', zaključio je Novak Đoković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.