Uz pomoć ovog trika oslobodite se smrada sa odjeće!
Foto: ISTOCK

Moguće je

Uz pomoć ovog trika oslobodite se smrada sa odjeće!

Odlučili ste da izađete i u tom trenutku ukapirali da stvar koju ste izabrali smrducka. Ne brinite, pomoći će vam piće kojim se zagrijavate pred provod.

Tokom boravka u zadimljenom klubu odjeća pokupi miris cigareta, a tu je i znoj. Zbog toga nakon samo jednog oblačenja mora da leti u mašinu za veš. Dešava se da pomislimo kako će ti mirisi vremenom nestati ako luftiramo odjeću, ali avaj.

Srećom, postoji stvar koja zaista radi i to je votka. Potrebno je da je sipate u prskalicu i poprskate odjeću. Kad votka bude isparila s njom će otići i smrad. Tehnika je došla s Brodveja, jer je koriste glumci za svoje kostime.

- Glumci se svake noći znoje u svojim kostimima, a ne mogu da ih svakondevno šalju na hemijsko čišćenje. Zato ih samo poprskaju votkom - otkrila je Lesli Ričart, ekspertkinja za čišćenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.