Najjači utisak teniske 2016. je ipak Đokovićevo osvajanje Rolan Garosa
Novak Đoković

ESPN

Najjači utisak teniske 2016. je ipak Đokovićevo osvajanje Rolan Garosa

Šampionsko slavlje Novaka Đokovića na Rolan Garosu kada je postao prvi igrač još od Roda Lejvera, koji je istovremeno vlasnik sva četiri gren slema, najjači je utisak teniske 2016. godine, smatra ESPN.

Uprkos tome što je u drugoj polovini godine osvojio samo jednu titulu i izgubio poziciju broj 1 ESPN ističe da je Đokovićev rezultat bez premca, znatno jači od dolaska Endija Mareja na vrh ATP liste, koji se našao tek na četvrtoj poziciji.

Prije Mareja na tronu značajniji je i trijumf Serene Vilijams na Vimbldonu, što je njena 22. gren slem titula, kao i povrede Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

U Top 10 je i titula za Stanislasa Vavrinku na US openu posle pobjede u finalu protiv Đokovića, zatim veliki povratak Huana Martina Del Potra, trijumf Argentine u Dejvis kupu, dolazak Angelike Kerber na prvo mjesto WTA liste itd.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.