CONMEBOL razmatra da titulu dodijeli Šapekoenseu

CONMEBOL razmatra da titulu dodijeli Šapekoenseu

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) ozbiljno će razmotriti da trofej Kupa Sudamerikana dodijeli Šapekoenseu posle pada aviona kada je poginuo skoro kompletan tim.

Avion sa fudbalerima Šapekoensea srušio se na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, a upravo je klub iz Kolumbije podnio zahtjev da se Brazilcima dodijeli trofej.

"Inicijativa Atletiko Nasionala je sjajna i razmotrićemo je. Na prvom sljedećem sastanku diskutovaćemo o tome", izjavio je predsjednik CONMEBOL-a Alehandro Domingez u Medeljinu na komemoraciji igračima i osoblju Šapekoensea, a prenosi lokalni El Tiempo.

Međutim, pitanje je koliko će to biti moguće sa pravne strane, prije svega jer obaveza da se održi finale Kupa Sudamerikana zbog TV prava i sponzora.

U tragičnom događaju prije dva dana preživjelo je šest osoba od ukupno 77, posle pada zbog, kako se sumnja, nestanka goriva u avionu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.