55 maratona za 55 dana: Nikolić istrčao od Bara do Budve

Rekord za Ginisa

55 maratona za 55 dana: Nikolić istrčao od Bara do Budve

Slabovidi maratonac iz Kragujevca Goran Nikolić prošao je danas finalni cilj supermaratona i time stekao mogućnost da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda, nakon što je istrčavši i posljednju trasu, od Bara do Budve, za proteklih 55 dana svakodnevno trčao maratonske etape kroz Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Na maratonske "putešestvije" Nikolić je krenuo 3. septembra, kada je istrčao dionicu od Kragujevca do Topole, a završio je danas, trkom od Bara do Budve.

Zajedno sa njim posljednju trku istrčalo je još devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve, kao i devojčica Iskra, koja je bila sa njim i na startu.

Na putu ka postavljanju novog Ginisovog rekorda Nikolić je obišao 38 srpskih gradova od krajnjeg sjevera do juga, te istoka i zapada, a potom BiH i Crnu Goru.

Njegov poduhvat još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da ima ozbiljan hendikep u smislu 95 odsto oštećenja čula vida i da se na ovaj poduhvat odlučio kako bi podigao svijest o potrebama osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.