Nikšićani u Banjaluci na smotri evropske nauke o fizičkom vaspitanju

Nikšićani u Banjaluci na smotri evropske nauke o fizičkom vaspitanju

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović i saradnici u nastavi Jovan Gardašević i Rajko Milašinović učestvuju na godišnjem kongresu evropske asocijacije za fizičko vaspitanje, koja se od 14. do 18. septembra održava u Banjaluci.

Popović će na kongresu imati predavanje po pozivu i učestvovati na godišnjem sastanku nacionalnih delegata FIEP Europe, gdje se polemše o ključnim pitanjima kada je razvoj fizičkog vaspitanja na starom kontinentu u pitanju.

Sa druge strane, Rajko Milašinović izabran je da bude dio programa „FIEPovi novi lideri“ i prezentuje svoje najnovije istraživanje u poster sesiji, dok je Jovan Gardašević pozvan u svojstvu alumnija, budući da je bio dio istoimenog programa na prošlogodišnjem kongresu koji je održan u Maroku. Zadatak mu je da, pored prezentacije svog istraživanja, učestvuje u radu radionice koja se priređuje u okviru programa novih lidera.

Organizator i ovogdišnji domaćin kongresa je Univerzitet u Banjaluci, odnosno Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, a teme koje će biti razmatrane odnose se prije svega na fizičko vaspitanje i školski i studentski sport, teorijsko-metodološke osnove sporta mlađih kategorija, upravljanje procesom takmičenja i priprema sportista, biomedicinski aspekti sporta i fizičke aktivnosti, teorija i istorija sporta i fizičkog vaspitanja, fizičke aktivnosti u slobodno vrijeme, ekonomika i menadžment u sportu i rekreaciji, kao i društvo, sport i ličnost.

Crnogorska delegacija je u Banjaluku otišla sa idejom da se prijavi da kongres FIEP Europe dovede u Crnu Goru u 2020. godini, što će se odlučivati na sastanku nacionalnih delegata na kojoj učestvuje dekan Popović.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.