Pajović: Moramo poštovati procedure i institucije ove države
Darko Pajović

Povodom inicijative za dječiji dodatak

Pajović: Moramo poštovati procedure i institucije ove države

Povodom inicijative da se dodijeli dječiji dodatak osnovcima i srednjoškolcima, koji dolaze iz socialno ugroženih porodica, predsjednik Skupštine Crne Gore, Darko Pajović, rekao je da se procedura mora poštovati.

Grupa nevladinih organizacija sa sjevera saopštila je da predsjednik Skupštine Crne Gore, Darko Pajović, još ne odgovara šta je sa 6.200 potpisa građana, koji su predati parlamentu, a kojima se zahtijeva da se svoj djeci koja pohađaju osnovno i srednje obrazovanje dodijeli dječiji dodatak, ako su im roditelji nezaposleni i ne primaju nikakvu socijalnu i materijalnu nadoknadu. Oni su upitali i sve partije zašto se ne oglašavaju po tom pitanju.

Pozvali su Pajovića da objasni djeci, koja su na protestu sa roditeljima tražila da im se vrati dječiji dodatak, da li je za inicijativu njihovih roditelja ili nije.

"Ta inicijativa je predata poslaniku Demosa Zoranu Miljaniću, koji je inicijativu stavio u skupštinsku proceduru 27. jula, tri dana pred kraj proljećnog zasijedanja u Skupštini", pojašnjava Pajović u razgovoru za TVCG.

Što se tiče Skupštine, Pajović kaže da je procedura u potpunosti ispoštovana.

On je istakao da inicijativa nije upućena njemu kao predsjedniku parlamenta, već kao jednom od poslanika, kako to i Ustav nalaže.

Kako bi se inicijativa našla pred poslanicima u Skupštini, Pajović objašnjava da za to postoje dvije mogućnosti.

"Jedna je da se isprati skupštinska procedura, za šta treba dosta vremena. Druga je, kada su u pitanju vanredna skupštinska zasijedanja tokom avgusta, a tu su pravila egzaktna, poslanik, odnosno poslanička grupa koja je predložila zakon, u ovom slučaju poslanik Miljanić, treba da prikupi 27 potpisa poslanika i onda će to predsjednik parlamenta staviti na dnevni red", kazao je Pajović.

Podnosioci inicijative su najavili dolazak ispred Skupštine ukoliko inicijativa ne bude blagovremeno razmatrana.

"Više je nego jasna potreba države da uradi nešto više na ovom polju. Po pitanju njihovog dolaska, dobro su došli, volja im ispred parlamenta, volja im u parlamentu, samo moramo poštovati procedure i institucije ove države", jasan je Pajović.

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.