Hamilton pobjednik Velike nagrade Njemačke
Foto: Getty images

Šesti trijumf u poslednjih sedam trka ove sezone

Hamilton pobjednik Velike nagrade Njemačke

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Njemačke u Formuli 1, na stazi Hokenhajm.

Aktuelnom šampionu je ovo bio šesti trijumf u poslednjih sedam trka ove sezone, a do ukupno 49. pobjede u karijeri stigao je zahvaljujući odličnom startu, poslije kojeg je preuzeo vodeću poziciju koju do kraja nije ispuštao.

Njegov klupski kolega Niko Rozberg, koji je startovao sa pol pozicije, već na startu trke pao je na četvrto mjesto na kojem je i završio trku.

Drugo mjesto zauzeo je Danijel Rikardo u bolidu Red Bula, dok je treći bio njegov timski kolega Maks Ferstapen. 

Iza njih trku su završili vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen. Sedmo mjesto zauzeo je vozač Fors Indije Niko Hikenberg, dok su iza njega trku završili DŽenson Baton (Meklaren), Valteri Botas (Vilijams) I Serhio Peres (Fors Indija). 

U generalnom plasmanu, Hamilton vodi sa 217 bodova, 19 više od timskog kolege Nika Rozberga.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Belgije 28. avgusta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.