Ilustracija

Kotorski festival pozorišta za djecu

"Škrti berberin" 5. jula u Kotoru

Glavni program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu, segmenta Međunarodnog festivala KotorArt, obilježiće još jedna predstava koja dolazi iz Srbije.

U utorak, 5. jula festivalskoj publici će se na Ljetnjoj pozornici u Kotoru predstaviti koprodukcija Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Dečje pozorišne scene “Pođi tuda”, Kulturnog centra Pančevo i Organizacije BUDI iz Srbije,  a radi se o dječijoj predstavi po tekstu Aleksandra Popovića - Škrti berberin.

"Škrti berberin predstavlјa jednu od najljepših domaćih bajki za djecu, a ove godine navršava se 20 godina od smrti jednog od najvećih dramskih pisaca, Aleksandra Popovića. Poznat je po komediji i satiri, ali i po bogatom opusu za djecu, i u dramskom i televizijskom stvaralaštvu", stoji u saopštenju organizatora.

Škrti berberin je priča o berberinu Paji koji zbog svoje škrtosti gubi ne samo prijatelјe, psa Žuću i mačku Mrvicu, već i mušterije i komšije, i koji tek kada ostane sâm, shvata značaj prijateljstva.

Organizatori Kotorskog festivala pozorišta za djecu uskoro će, kako najavljuju, otkriti još zanimljivih programa koji će ovog ljeta pokrenuti talas dječije kreativnosti u Kotoru.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.