Opštine Danilovgrad i Herceg Novi partneri u projektima EK
ilustracija

Rezultati konkursa „Mreže gradova"

Opštine Danilovgrad i Herceg Novi partneri u projektima EK

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu pri Evropskoj komisiji objavila je rezultate konkursa „Mreže gradova“ u okviru programa Evropa za građane, na osnovu poziva za dostavljanje projekata zatvorenog u martu 2016.

Odlučeno je da dvije crnogorske opštine učestvuju kao partneri u odobrenim projektima.
"Prem Odluci učestvovaće opština Danilovgrad, kao partner na projektu Putevima EU, čiji je vođa Opština Erdut iz Hrvatske, uz ukupan iznos granta od 107 500 eura i Opština Herceg Novi, kao partner na projektu Welcome to Europe: 3i - inclusion, integration & internationalization, čiji je vođa Opština Kalajoki iz Finske, uz ukupan iznos granta od 150 000 eura", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

U okviru ovog konkursa, od ukupno 151 podnijete aplikacije za grant iz svih zemalja učesnica programa Evropa za građane, za finansiranje je selektovano 17 projekata, sa ukupnim iznosom dodijeljenih sredstava od 2 312 500 eura.

Iz Ministarstva podsjećaju da je sljedeći rok za dostavljanje aplikacija za konkurs “Mreže gradova” programa Evropa za građane 1. septembar.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.