Ne odustaju: Rusi prijavili Šarapovu za Rio
Marija Šarapova

Suspendovana zbog dopinga

Ne odustaju: Rusi prijavili Šarapovu za Rio

Ruski olimpijski tim uvrstio je teniserku Mariju Šarapovu na spisak za učešće na Igrama u Riju, iako je suspendovana zbog dopinga.

"Stavili smo Šarapovu u tim koji moramo da objavimo do 6. juna", rekao je predsjednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev za agenciju R-Sport.

Petostruka šampionka na gren slemovima pala je doping test u januaru tokom Australijan opena zbog korišćenja meldonijuma, poslije čega ju je suspendovala Svjetska anti-doping agencija (WADA). Međutim, WADA je u aprilu saopštila da je dozvoljeno prisustvo manje od jednog mikrograma meldonijuma, ali na doping testiranja prije 1. marta, što ide u prilog nekadašnjoj najboljoj teniserki svijeta.

Šarapova se nalazi na spisku ruskog tima za Rio pored Svetlane Kuznjecove, Anastasije Pavljučenkove i Darije Kasatkine. Ukoliko Šarapovoj suspenzija ostane na snazi mjesto umjesto nje dobiće Ekaterina Makarova. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.