Foto: eurovision.tv

Prvo polufinale

"Highway" noćas na Eurosongu

Prvo polufinalno veče ovogodišnjeg Eurosonga zakazano je za večeras, kada ce nastupiti i naši predstavnici – grupa "Highway".

Grupa Highway nastupiće pod rednim brojem 15, a predstaviće se numerom "The real thing". Prenos prve polufinalne večeri za najljepšu pjesmu Evrope biće na Prvom kanalu TVCG, s početkom u 21. sat.

Zajedno sa našim predstavnicima prve večeri Eurosonga nastupiće predtavnici Hrvatske, Finske, Moldavije, Jermenije, Grčke, Mađarske, Rusije, Holandije ,San Marina, Azerbejdžana, Kipra, Malte, Bosne i Hercegovine, Estonije, Češke, Islanda i Austrije.

Drugo polufinale održaće se 12. maja, a finale dva dana kasnije.

Crnogorski predstavnici zadovoljni su odrađenim probama.

"Do sada, imali smo dvije probe i obje su protekle bolje nego što smo očekivali. Takođe, imali smo i tri promotivna koncerta, a jedan od njih bio je na glavnom Gradskom trgu, koji je bio prepun”, kazao je gitarista Marko Pešić i dodao da ne osjećaju pritisak jer su sigurni u sebe.

On je ranije najavio da će njihov nastup biti dinamičan.

"Svjetla na bini će pratiti našu energiju. Biće zaista jedinstveno i nešto drugačije. Ako ne možete da istrpite svjetlosne efekte, ne gledajte naš nastup. Treba će vam naočare za sunce dok mi budemo na sceni", poručio je Pešić.

Podsjetimo, osim članova benda, Petra Tošića, Marka Pešića i Luke Vojvodića, uz "pojačanje" Bojana Jovovića (bivši član grupe 'No Name'), na sceni Globe Arene u Stokholmu biće i dva prateća vokala - Marija Lazić iz Srbije i Nikola Marjanović iz Hrvatske.

Za kostime naših predstavnika zadužena je Vanja Pantin, za koreografiju Mirko Vukomanović, koji je ujedno i izvršni producent projekta, a režiser Igor Basorović je "isprojektovao" kako će nastup podgoričkog benda izgledati na TV-u.

Najbolji rezultat naše zemlje otkad nastupamo na Eurosongu ostvaren je prošle godine u Beču, gdje je Nenad Knežević Knez sa pjesmom "Adio" osvojio 13. mjesto.

Ove godine je promijenjen način saopštavanja rezultata glasanja, s ciljem da se uvede veća neizvjesnost u finale takmičenja. Prema novim pravilima glasovi žirija i publike biće objavljivani odvojeno.

Učesnici Eurosonga sinoć su nastupili pred žirijem, čije glasanje donosi polovinu bodova.

"Globe Arena" u glavnom gradu Švedske će drugi put biti domaćin Eurosonga. Prvi put bilo je to 2000. godine.

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.