Crna Gora lider i primjer drugima u regionu
Đukanović i Hendrik van den Dol

Ambasador Hendrik van den Dol saopštio

Crna Gora lider i primjer drugima u regionu

Crna Gora lider i primjer drugima u regionu kada je riječ o pristupnim pregovorima sa EU, a Holandija će sa zadovoljstvom sarađivati sa Crnom Gorom kao budućom članicom Alijanse, saopštio je nerezidentni ambasador Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Hendrika van den Dola tokom sastanka sa premijerom Milom Đukanovićem.

Đukanović je zahvalio na podršci koju Vlada Holandije pruža Crnoj Gori u evropskim i euroatlantskim integracijama, između ostalog, i kroz različite razvojne bilateralne projekte u oblasti vladavine prava i unapređenja prava manjina.

"Istovremeno je prenio zainteresovanost za dalje jačanje bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa, u skladu sa našim strateškim unutrašnjim i spoljnopolitičkim razvojnim prioritetima", saopšteno je iz Vlade.

Zajednički je ocijenjeno da je potrebno uložiti dodatan napor u promociji Crne Gore kao privlačne investicione destinacije, posebno kada je  riječ o proizvodnji zdrave hrane, turizmu i energetici i izražena obostrana spremnost za intenziviranje postojećih i uspostavljanje novih kontakata u tom pravcu.

Ambasador van den Dol je čestitao Vladi i premijeru lično poziv za članstvo u NATO i istakao da će Holandija sa zadovoljstvo sarađivati sa Crnom Gorom kao budućom članicom Alijanse.

On je takođe rekao da je Crna Gora lider i primjer drugima u regionu kada je riječ o pristupnim pregovorima sa EU.

"Uz priznanje za dosadašnji napredak, izrazio je očekivanje da će tokom aktuelnog holandskog predsjedavanja EU naša zemlja uspješno nastaviti sa dinamikom otvaranja pojedinih poglavlja", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.