Španija izbačena sa Olimpijskih igara?

Razlog suspenzije-podrška koju je Endesa liga pružila Evroligi i Evrokupu.

Španija izbačena sa Olimpijskih igara?

Španski list ’Mundo Deportivo’ piše da će FIBA najvjerovatnije izbaciti Španiju sa Olimpijskih Igara.

Rat između FIBA i Evrolige traje već mjesecima, a svjetska kuća košarke očigledno nema namjeru da popusti.

To znači da Španija po svemu sudeći neće biti u mogućnosti da brani srebro osvojeno prije četiri godine u Londonu, piše B92.

Ova odluka je donijeta na sastanku FIBA u Ženevi u subotu na kojem se razgovaralo o trenutnoj krizi u evropskoj košarci. 

Španija je mjesto na Olimpijskim igrama izborila osvojivši zlato na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine. 

Razlog suspenzije je podrška koju je Endesa liga pružila Evroligi i Evrokupu. Iako je španska federacija imala namjeru da suspenduje tu odluku lige, asocijacija klubova nije željela da odustane od podrške Evroligi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.