Ilustracija

Završni turnir održaće se 7. i 8. maja u Budimpešti

"Plave" ubjedljivom pobjedom ovjerile vizu za Budimpeštu

Rukometašice Budućnosti pobijedili su Baja Mare u "Morači" u revanš četvrtfinala Lige šampiona 32:25 i ovjerile plasman na završni turnir elitnog evropskog takmičenja.

Treću godinu zaredom izabranice Dragana Adžića igraće na završnom turniru Lige šampiona.

Sa dvije ubjedljive pobjede "plave" su lako izašle na kraj sa Baja Mareom i braniće titulu kontinentalnog šampiona.

Rumunke su se večeras dobro borile u uvodnih 30 minuta, dobile prvi dio 14:13, ali u nastavku nisu imale šanse.

Budućnost je dodala gas u nastavku, brzo preokrenula rezultat i do kraja se samo postavljalo pitanje konačne razlike.

"Žao mi je što nismo i u prvom poluvremenu igrali kako treba. Nadam se da ćemo do završnog turnira ispraviti neke stvari u igri. Đer je apsolutni favorit u Budimpešti. Vjerujem se da ćemo uspjeti da prođemo u finale i krunišemo ovu sezonu. Najvažniji je zdravstveni bilten i daj Bože da taj turnir dočekamo zdraviji nego što smo sada", rekao je trener "plavih" Dragan Adžić.

"Hvala Budućnosti, saigračicama, Varvarima. Bilo je ovo prelijepih 10 godina u Podgorici. Nadam se da ćemo se okititi još jednom medaljom i na najljepši način se oprostiti od Budućnosti. Ko god da dođe na završnom turniru, bićemo spremne da se borimo", kazala je Majda.

Kristina Neagu je dala 10, Kaća Bulatović i Milena Raičević po pet, a Natali Irman četiri pogotka.

Žrijeb za polufinale Lige šampiona je 15. aprila, a potencijalni rivali Budućnosti biće Đer, Vardar i Bukurešt.

Završni turnir održaće se 7. i 8. maja u Budimpešti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.