Golden Stejt blizu istorije, 70. pobjeda u jednoj sezoni
Foto:Getty images

NBA

Golden Stejt blizu istorije, 70. pobjeda u jednoj sezoni

Košarkaški Golden Stejt Variorsa stigli su na dvije pobjede od rekorda Čikago Bulsa iz sezone 1995/96, kada su predvođeni Majklom Džordanom ostvarili 72 pobjede u regularnom dijelu sezone.

Variorsi su savladali San Antonio Spurs sa 112:101 i došli do 70. trijumfa, čime su već ušli u istoriju NBA lige, kao tek druga ekipa koja je uspjela da pobijedi 70 puta u jednoj sezoni.

Do kraja regularnog dijela NBA lige ostale su još tri utakmice, tako da postoji mogućnost da aktuelni šampioni ne samo izjednače nego i prestignu rekord sjajne generacije Bulsa. Variorsi su trenutno na skoru od 70 pobjeda i devet poraza, a ostala su im dva duela sa Memfisom i još jedan sa San Antoniom. 

U susretu igranom u noći sa četvrtka na petak u oaklandskoj Oracle Areni Golden Stejt je do trijumfa nad San Antoniom predvodio fenomenalni Stefan Cari koji je ubacio 27 poena. Društvo mu je pravio Harison Barns sa 21 košem. Kod Spursa se izdvojio Kawhi Leonard s 23 poena. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.