Šta uraditi kada dlačice urastu u kožu?
Foto: Shutterstock

Savjeti

Šta uraditi kada dlačice urastu u kožu?

Urastanje dlačica je svakodnevni problem s kojim se bori veliki broj dama. Da vam to ne bi pravilo probleme, najbolje je da reagujete prije nego što se na koži stvori neprijatan, mali, crveni čir.

Piling - Na taj način ćete sa površine kože ukloniti sloj koji može lako da se inficira. Laganim gelom sa zrncima istrljajte dio na kome je urasla dlaka i isperite ga na uobičajen način.

Topla kompresa - Čistu krpicu ili rukavicu za tuširanje pokvasite toplom vodom pa lagano pritisnite uraslu dlaku i držite tako oko dva minuta. Postupak ponovite dva puta dnevno, dok se na površini kože ne pojavi vrh dlačice.

Pinceta - Kada se dlaka pojavi na površini kože, uhvatite je sterilnom pincetom koju ste prethodno obrisali alkoholom i izvucite. Ako se dlačica nije pojavila, ponovite postupak s toplom kompresom, i nikako nemojte da "kopate" po upaljenom mjestu.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.