Ljepotica iz Prijepolja među 10 najboljih golmana SVIJETA
Zecira Mušović

Zaludjela Skandinavce

Ljepotica iz Prijepolja među 10 najboljih golmana SVIJETA

Zećira Mušović naučila je da pika loptu na poljančetu pored Lima u Prijepolju, a danas je kapiten mlade reprezentacije Švedske i jedna od 10 najboljih fudbalskih golmana u svijetu.

Ljepotom i golmanskim bravurama, Zećira Mušović zaludjela je Skandinavce. Sa 19 godina već ima zavidnu fudbalsku karijeru.

Sa klubom Rosengard čije boje uspješno brani, tri puta je bila prvak Švedske, a sa mladom reprezentacijom prošle godine i prvak Evrope. Bila je i najbolji golman ženske Lige šampiona, a lani i jedna od top 10 golmana na svijetu.

A golmanske rukavice prvi put je navukla kao djevojčica, sa devet godina.

- Kada sam u Prijepolju prvi put zaigrala fudbal, svi su me gledali u čudu, ali su me srećom dječaci iz ulice brzo prihvatili. Mada su me stariji odvraćali riječima da fudbal nije sport za djevojke, ja sam istrajala u svojoj namjeri, a imala sam podršku i roditelja. Danas rođaci i poznanici iz Prijepolja pomno prate moju karijeru, a dosta je i djevojčica koje bi da krenu mojim stopama, na šta sam posebno ponosna. Želja mi je da i Prijepolje dobije ženski fudbalski klub i rado ću pomoći u tome - kaže Zećira.

Iako je rođena u Švedskoj, Zećira kaže da se osjeća Prijepoljkom.

- U Prijepolju svakog ljeta tražim predah od obaveza i ko zna, možda se jednog dana i vratim da živim na ognjištu predaka - kaže Zećira.

Sportska porodica

- Mi smo sportska porodica i logično je bilo da i ja zaplovim tim vodama. Krenula sam stopama brata Husa koji je jedno vrijeme takođe igrao fudbal i koji mi je bio idol u svakom pogledu. I moja sestra Elvira je igrala košarku i bila je uspješna u ovom sportu - kaže Zećira Mušović.

Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.