Vijesti: Postupili smo profesionalno i za to imamo dokaze
ilustracija

TUŽBA ZBOG BMW-A

Vijesti: Postupili smo profesionalno i za to imamo dokaze

Džip BMW X5 (PG CL 973), koji je uništen u požaru koji je izbio u noći između petka i subote, u podgoričkom kvartu Blok 5, nije registrovan na ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, saopšteno je iz Uprave policije. Međutim, iz lista "Vijesti" koji je to i objavio, tvrde da su takvu informaciju dobili iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice, kao i iz izvora iz policijske istrage.

"Vozilo nije registrovano na ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, već na lice iz Podgorice koje ima isto ime i prezime kao ministar, sa drugačijim ličnim podacima", saopšteno je iz Uprave policije.

Podgorička policija radi na rasvetljavanju događaja.

Oni su kazali da džip na kojem je nastala veća materijalna šteta nije koristio lice na koje je registrovano, već A.V. iz Podgorice.

Podsjetimo, ministar Ivanović je najavio da će podnijeti tužbu protiv Vijesti zbog obmanjivanja javnosti i iznošenja neistina vezanih za njegovo ime.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac a na licu mjesta je izvršen uviđaj.

"Tragovi sa lica mjesta su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja koja se obavljaju, između ostalog, radi utvrđivanja uzroka požara kao i potpunog rasvjetljavanja događaja", saopšteno je iz poicije.

Međutim, u listu "Vijesti" tvrde da im je u dva navrata iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice, potvrđeno da je džip registrovan na ime ministra poljoprivrede, a takođe i od  izvora iz policijske istrage.

"Vijesti su u ovom slučaju postupile potpuno u skladu sa profesionalnim standardima i kodeksom novinara, i za to imamo dokaze. Jedva čekam tužbu Ivanovića", rekao je glavni urednik tog lista Mihailo Jovović. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.