Poginulo pet čeških skijaša, 12 spašeno

Lavina u Austriji

Poginulo pet čeških skijaša, 12 spašeno

Najmanje pet osoba je poginulo, kada je 17 skijaša iz Češke Republike zatrpala lavina u Tirolu, u austrijskim Alpima, saopštila je policija, prenosi Anadolija.

Spasilački timovi uspjeli su izvući dvanaestoro skijaša od kojih je dvoje povrijeđeno, saopštio je potparol policije u Tirolu Helmut Schuetz.

Kako je kazao, skijaši su se kretali u dvije odvojene grupe od 12 i pet osoba kada se na njih sručila lavina u regiji Vatener Lizum, 30 kilometara jugoistočno od Insbrucka.

"Riječ je o masivnoj lavini, nekoliko stotina metara širokoj i dugoj", kazao je Schuetz u izjavi za medije.

U pomenutoj austrijskoj skijaškoj regiji uveden je treći stepen uzbune zbog pojave lavine, a ima dojava da je lavina bilo na još nekoliko drugih područja. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.