Turska: Bordovanje uz pomoć konja (Foto)
Foto: AA

Nova atrakcija na snijegu

Turska: Bordovanje uz pomoć konja (Foto)

Nova atrakcija na snijegu u Karsu, na istoku Turske je bordovanje uz pomoć konja.

Ovakva vrsta snouborda je nešto slično skijanju na vodi. S jedne strane užeta nalazi se border, a sa druge konj i jahač, javlja Anadolija.

Dva bordera Ugur Doganaj (33) i Ozgur Gokcan (31) već dugo vremena se bave bordovanjem, a ovog vikenda su željeli probati nešto novo.

Doganaj i Gokcan su, kako kažu, prvi put bordovali na ravnoj površini. Da ovakav način bordovanja nije nimalo lagan, dokazuje i nekoliko padova što bordera, što jahača.

"Danas smo željeli isprobati nešto novo. Prvi put smo isprobali bordovanje s konjem i zaista smo uživali", rekao je Doganaj koji je dodao da borduje već duže od deset godina, a skija od malena.

Gokcan je istakao da je bilo veoma zamorno, ali isto toliko i uzbudljivo.

Dvojica bordera smatraju kako će ovakva vrsta bordovanja zaživjeti i da će je javnost dobro prihvatiti. Gokcan je istakao kako su primijetili da je moguće organizovati i različita takmičenja u bordovanju uz pomoć konja. 

 


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.