Slavlje u Morači: Budućnost savladala Crvenu Zvezdu!
Foto: Šansa sport

Vrh tabele ABA lige za "plave"

Slavlje u Morači: Budućnost savladala Crvenu Zvezdu!

Budućnost Voli savladala Crvenu Zvezdu 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14) i učvrstila se na vrhu tabele ABA lige.

Budućnost Voli je rezultatom 68:54 savladala Crvenu zvezdu u punoj Morači!

"Plavi" sada imaju skor od 13 pobjeda i dva poraza, dok je tim iz Beograda na 11 trijumfa i četiri poraza.

Duel je praktično odlučen već u prvoj četvrtini koju ju je Budućnost dobila sa 28:11. Zvezda je na krilima sjajnog Gudurića uspjela da se već sredinom druge deonice vrati na samo minus tri (28:25), ali se previše potrošila u tom periodu i u nastavku nije imala snage za potpuno preokret. 

Već početkom poslednje deonice meč je praktično odlučen posle nekoliko trojki "plavih". Poslije poena Jaramaza u 35. minutu bilo je 62:44, pa je Zvezda do kraja meča pokušavala da izbjegne ubedljiviji poraz od pobjede iz Beograda protiv iste ekipe. Uspjela je u tome Zvezda i na kraju ostvarila barem jedan cilj pred odlazak u Podgoricu. 

Veoma motivisani i raspoloženi bivši kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević predvodio je Budućnost sa 20 poena i 10 skokova.

Marić je dodao 16 poena i 10 skokova, a Sead Šehović 11 poena.

Na drugoj strani, samo je Marko Gudurić bio raspoložen sa 20 poena, 2 skoka i 3 asistencije, Štimac je dodao 13, a Tompson 8 poena. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.