Vježbe koje će vas dovesti do najjačeg orgazma!
Ilustracija

Tantrički seks

Vježbe koje će vas dovesti do najjačeg orgazma!

Drevni indijski tekstovi kažu da je svrha tantre duhovno prosvijetljenje. Rječnik definiše tantru kao do hinduističkih ili budističkih dijelova koji se bave i seksualnom praksom.

Postoji bezbroj tantričkih rituala i obreda, ali osim ekstaze u spavaćoj sobi, poenta je da budete kreativni i svjesniji da ste duhovno biće. Osnove umjetnosti tantre kažu da muškarci vježbama mogu da ojačaju i održe zdravlje prostate, povećaju polnu moć i nauče da kontrolišu ejakulaciju.

Najbolji način da ovu ideju predstavite partneru je kao oblik neke nove zabave u krevetu. Čini vam se da je među vama nestalo strasti i želite uzavrelu atmosferu u krevetu? Rijetko koji partner će biti protiv ovih osnovnih metoda.

Magazin Essence predlaže nekoliko tantričkih vježbi za početnike prema knjigama Urban Tantra i Ecstasy is Necessary autorke Barbare Karelas.

Intenzivni pogledi
Kažu da su oči ogledalo duše, a ova vježba zahtijeva sedam minuta neprekidnog kontakta očima između partnera. Ovu vježbu bi trebalo da praktikujete svaki dan. U tih sedam minuta ne skrećite pogled jedno s drugog, nemojte nikako da komunicirate i pokušajte da uskladite ritam disanja.

"Iako ova vježba zvuči jednostavno, vrlo je intimna", kaže Karelas i dodaje da možete da je izvodite odjeveni ili nagi, u zavisnosti od trenutka u kojem se nađete. Predlaže da vježbu odradite ujutro, jer ćete tada misliti jedno na drugo tokom dana.

Intimnost
Druga vježba usredsređena je na disanje tokom seksa koje bi trebalo da postane potpuno sinhronizovano. Mnogi parovi jedva da imaju vremena za intimnost uz sve druge životne obaveze, posebno ako imaju djecu, ali treba rasporediti prioritete. U dugim vezama i brakovima seks je često rutina, pa Karelas predlaže da se partneri drugačije organizuju kako bi pronašli vremena za intimnost.

Vrijeme koje obično posvetite seksualnom životu sada udvostručite. Umjesto da žurite i ciljate vrhunac, odvojte više vremena, istražujte jedno drugo, jer je to način da pronađete nove tačke koje vas uzbuđuju i pružaju zadovoljstvo. Raspitajte se, na primjer, o tantričkoj jogi, odnosno drevnoj praksi koja koristi seksualnu energiju kako bi postigla viša stanja svijesti. Ovaj način čini seksualni život puno uzbudljivijim, a partneri postaju duboko povezani.

Tportal.hr/Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.