Znate li šta je HIPOSPADIJA?
Foto: Thinkstock

Znate li šta je HIPOSPADIJA?

Hipospadija je urođena mana muških genitalija koja utiče na veličinu, izgled i funkciju penisa.

S tim stanjem nije lako živjeti, jer može da utiče na brojne aspekte života. Jedan čovjek iz Eseksa odlučio je da javno progovori o svom problemu, nadajući se da će tako ohrabriti i druge muškarce sa hipospadijom. 

“Osjetio sam veliko olakšanje kada sam saznao da nisam jedini muškarac s tim problemom”, objašnjava Bejker (pseudonim), koji je utjehu pronašao u anonimnim onlajn grupama za podršku. 

Njegov penis jedva je nešto duži od 2,5 cm. 

“Ako su moji roditelji i znali da sa mnom nešto nije u redu, nikada mi to nisu rekli, kao ni ljekari kod kojih sam išao u djetinjstvu. Mora da su to primijetili, ali im je bilo suviše neprijatno da o tome govore”, kaže Bejker koji sada ima 62 godine. 

Hipospadijaza se inače uglavnom kada beba ima samo nekoliko mjeseci, a s prvim terapijama počinje se već od šestog mjeseca života. 

Nije poznato šta izaziva ovaj poremećaj, ali on u velikoj mjeri otežava normalno uriniranje i seksualan odnos. 

Bejker kaže da i dalje ima normalan seksualni nagon, ali da “kombinacija nedovoljnih dimenzija i nedostatka osjetljivosti” utiče na njegove veze. 

U 29. godini oženio se sestrom najboljeg prijatelja s kojom je imao dvoje djece. Međutim, brak je propao 2001. godine. 

“Nismo bili jedno za drugo, ali nam na ruku nije išao ni seks. Bilo je vrlo teško, pa smo ga izbjegavali”, kaže on, prenosi b92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.