Kako da vam ruž na usnama traje cijeli dan?
Ilustracija

Otkrivamo vam u čemu je tajna

Kako da vam ruž na usnama traje cijeli dan?

Ako ste pomislili da je u pitanju puder u prahu, prevarili ste se! Otkrivamo vam u čemu je tajna...

Kao prave zavisnice od ruževa za usne, uvijek volimo da saznamo nove načine za nanošenje i fiksiranje tog make-up proizvoda, a moramo priznati da za ovo još nismo čuli.

Ovaj trik otkrila je vizažistica Keli Hana Tompson za Byrdie.com, a zvuči zaista dobro.

Za ovo će vam biti potrebno providna bijela olovka za obrve (ona koja izgleda kao vosak), olovka za usne i omiljeni ruž.

Postupak:

Oko usana providnom olovkom za obrve napravite barijeru koja će sprečavati da ruž "iscuri" te popuniti male borice oko usana.
Usne normalno iscrtajte olovkom u boji i namažite ružem.
Providna olovka napraviće "okvir oko usana" koji će pomoći da ruž cijeli dan izgleda dobro i ne curi po licu.

Vrijedi probati!

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.