Koliko često je normalno da žene masturbiraju
Ilustracija

Istraživanje

Koliko često je normalno da žene masturbiraju

Iako to nerado priznaju, da - i žene se samozadovoljavaju. Ali, koliko često je normalno?

Istraživanja na ovu temu sprovođena su mnogo puta, a ona najnovija pokazala su da se dame između 18 i 30 godina "pipkaju" dva do tri puta nedjeljno. Mnoge žene izjavile su da to zavisi i od broja orgazama koje dožive tokom samozadovoljavanja - što ih više imaš više ih želiš.

Manja grupa pripadnica lepšeg pola masturbira tek po jednom mjesečno, u najboljem slučaju, dok, s druge strane, ima i onih koje to rade svakodnevno.

Možda je iznenađujuće, ali čak i žene koje imaju partnere ne odriču se masturbacije olako. To objašnjavaju prilikom da zadovolje samu sebe u svakom trenutku, bez zavisnosti od muškarca. Jasno je da se seks i masturbacija ne mogu porediti, ali ono u čemu je čar igranja sa samom sobom jeste što najbolje poznaju svoje tijelo i znaju kako da se dovedu do vrhunca. 

Ne postoji "kvota" koju treba ispuniti. Slučaj da žene masturbiraju previše je rijedak (ali ne i nepostojeći), jer da se razumijemo - većina žena to radi znatno rjeđe od muškaraca. Ali, baš zbog toga - ne ustručavajte se. Normalno je, zdravo je, ne oduzima mnogo vremena - i zato slobodno nekoliko puta nedjeljno priuštite sebi barem nekoliko minuta vrhunskog užitka! 

Izvor: Nadlanu

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.