Evo koliko muškarac zaista treba da
Ilustracija

Naučnici razriješili vječnu dilemu

Evo koliko muškarac zaista treba da "izdrži" u seksu

Pola sata? 10 minuta? Koliko bi seks zapravo trebalo da traje?

Koliko bi muškarac morao da „izdrži” u krevetu i mora li uopšte vrijeme da bude faktor prema kojem se meri uspješnost seksualnog odnosa? 

Upravo je izdržljivosti muškaraca ono čime se frajeri, ali i njihove partnerke rado hvale. 

Po pitanju izdržljivosti muškaraca tokom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je nauka dala “brojke” po kojima bismo mogli da se vodimo kada je seks u pitanju. 

Za većinu muškaraca seks traje kratko. 

Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu “traju” između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je pak za većinu žena prekratko. 

Stručnjaci smatraju kako je prava “mjera” između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vrijeme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat. 

Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće dužine stručnjaci savjetuju: 

1. Ne ignorišite predigru 

Većina žena smatra kako bi predigra trebalo da traje duže dok je muškarci često ignorišu. Nježno podsjetite partnera kako je i ona važan dio seksualnog odnosa. 

Dok su muškarci vizuelni tipovi i dodir im često uopšte nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi. 

2. Probudite svoju pustolovnu stranu 

Svaki par u svoj seksualni život mora da uključi što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati duže od prosjeka. 

Naravno, dužina seks ne bi trebalo da bude glavni faktor za zadovoljstvo, ponekada je lijepo imati seks koji traje satima, a ponekada smo podjednako srećni i kada je on na brzaka - sve dok obe strane uživaju u nježnosti i strastima.

Izvor: Zadovoljna.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.