CGO: 25 godina bez pravde za civilne žrtve NATO bombardovanja iz Murina

CGO: 25 godina bez pravde za civilne žrtve NATO bombardovanja iz Murina

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da su civilne žrtve NATO bombardovanja iz Murina 25 godina bez pravde.

"Sjutra, 30. aprila, obilježava se 25 godina od stradanja šest civilnih žrtava NATO bombardovanja na području Murina, Opština Plav. Tog dana 1999. godine, prilikom bombardovanja mosta u centru Murina, poginulo je troje djece - Julija Brudar (10 godina), Olivera Maksimović (11 godina), Miroslav Knežević (14 godina), kao i troje odraslih - Vukić Vuletić (46 godina), Milka Kočanović (69 godina) i Manojlo Komatina (72 godine)", ističe se u saopštenju CGO.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su dodali da je dodatno, prilikom bombardovanja Murina, povrijeđeno i osam osoba.

"Do danas, novčano obeštećenje od države dobila je porodica samo jednog od poginulih, u ukupnom iznosu od 69.000 eura, a što im je kasnije odlukom Vrhovnog suda naloženo da vrate", poručili su iz CGO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.