Forum beogradskih gimnazija: Teško povrjeđen nastavnik dok je razdvajao đake koji su se potukli

Forum beogradskih gimnazija: Teško povrjeđen nastavnik dok je razdvajao đake koji su se potukli

Prosvjetni sindikat Forum beogradskih gimnazija saopštio je u srijedu da je u Trećoj beogradskog gimnaziji teško povređen nastavnik te škole koji je pokušao da razdvoji đake koji su se potukli.

U saopštenju sindikata uz osudu incidenta zahtjeva se od nadležnih da odgovorni za povrjeđivanje nastavnika budu kažnjeni, prenosi Beta.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije nisu odmah odgovorili na upit Radija Slobodna Evropa o ovom slučaju.

Iz sindikata ocenjuju da brojni incidenti u školama pokazuju da je obrazovni sistem u krizi.

Dodaje se da su škole postale nebezbjedne, a da rješenja nema ni na vidiku.

"Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci nedvosmisleno ukazuju da u Srbiji još nije pronađeno rješenje za nagomilano nasilje u srpskim školama, a olako obećana brzina u rješavanju problema koji izjeda srpski prosvjetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje", piše u saopštenju.

Profesor iz Bačke Palanke prošle nedjelje pretučen je na radnom mjestu, a MUP je priveo šesnaestogodišnjaka koji je osumnjičen da ga je napao.

Izvor:RSE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.