Facebook  dozvolio da opet koristimo lažna imena
ilustracija

Pod jednim uslovom

Facebook dozvolio da opet koristimo lažna imena

Facebook je u posljednjih nekoliko mjeseci pooštrio svoju politiku da korisnici moraju da koriste prava imena za svoje profile na ovoj društvenoj mreži.

Međutim, čuvena kompanija će na kraju ipak popustiti zahtjevima korisnika, pa će tako ponovo moći da se koriste pseudonimi, ali pod jednim uslovom.

Facebook će odsad kod potvrđivanja profila tražiti dodatno pojašnjenje zbog čega je korisnik odlučio da koristi baš to ime. Na ovaj način će društvena mreža razumjeti razlog iza mogućeg korišćenja pseudonima, a time će navodno bolje kreirati nove nadogradnje i funkcije.

Od korisnika koji prijavljuju druge profile da koriste lažno ime će se zatražiti dodatni razlog u prijavi. Zanimljivo je da će ova promjena pravilnika o korišćenju stvarnog imena uticati i na one koji masovno označavaju “lažne” profile na mreži, čime će se otežati korišćenje Facebook-a i ljudima koji se ne predstavljaju lažno.

Aleks Šulc iz menadžmenta kompanije istakao je da su podaci koje je ova društvena mreža prikupila pokazali da su zlostavljanja, maltretiranja i druge nezgodne stvari dolazile upravo sa anonimnih profila, pa da zbog toga ta društvena mreža insistira na korištenju pravih imena.

Facebook je takođe pojasnio da više ne traži lične karte za potvrdu identiteta, već korisnici to sada mogu da uradi sa računom za strujom, izvještajem iz banke, isječkom iz mejla, karticom iz biblioteke ili nekim drugim dokumentom na kojem piše ime i prezime.

Nezavisne

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.