Kožna odjeća u boji je novi must have
Foto: Gulliver/Thinkstock

Modni kutak

Kožna odjeća u boji je novi must have

Nema sumnje da je kožna odjeća odraz luksuza, elegancije i glamura.

Obično se kožna odjeća pravi u tamnim bojama, kao što su braon i crna, ali jarke boje postaju sve traženije i popularnije, kako kod mlađe, tako i kod starije populacije. Nekada su jesenje boje bile siva, crna, teget i braon.

Danas se, čak i u tmurnim i kišovitim danima, preporučuje odjeća pastelnih boja, jer svijetle boje itekako utiču na naše raspoloženje. Pa tako je kožna odjeća pastelnih boja nezobilazan trend za predstojeću jesen. Koža će svakoj djevojci i dami dati efektan i zanosan izgled i učiniti vas modernijom i ženstvenijom. Kožni modeli će kao i prošle sezone dominirati modnom scenom, tako da nećete pogriješiti ako odaberete da nosite kožnu suknju, pantalone, haljinu ili jaknu upadljivih boja.

Kožna jakna: Kožna jakna je nešto bez čega moderna i savremena žena prosto ne može. Ona vam daje glamurozan stil ma šta da obučete. Ona spada u bezvremensku i vječnu garderobu, a najbolje se kombinuje uz ležernu odjeću, kao što su farmerke, tunike i majice. Za ženstvenije dame, ove godine must have su kožne jakne u divnim bojama i ovaj trend je već uveliko zavladao kod poznatih dama svjetskog džet seta.

Kožna haljina: Kožna haljina lako prijanja uz tijelo i pošto prati liniju tijela svaršena je za svečane i glamurozne prilike kao što su proslave i slavlja. Pa ako hoćete da privučete pažnju, a i da izgledate glamurozno i svjetski, onda kožna haljina u boji svekako je izbor broj jedan za modernu ženu od stila.

Kožni kaput: Ukoliko su vam kožne haljine previše šik, onda elegantan kožni kaput za jesen dođe kao rješenje broj jedan. Čak i obična odjevna kombinacija uz ovakav kaput izgledaće jednostavno neodoljivo.

Kožne suknje, pantalone i helanke: Kožne suknje u boji veoma su senzualne i ženstvene i daće vam seksi, moderan ali i formalan izgled. Za elegantan izgled, preporučuje se da ih nosite uz cipele sa visokim potpeticama.

Ljepotaizdravlje.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.