Prirodno rješenje za uklanjanje kamenca sa zuba (RECEPT)
Ilustracija

Oralna higijena

Prirodno rješenje za uklanjanje kamenca sa zuba (RECEPT)

Naslage od kamenca ne samo da izgledaju ružno, već mogu i da izazovu velike probleme. Evo kako da se riješite ovog zubnog neprijatelja prirodnim putem...

Ako ste jedan od onih koji se tresu na samo pominjanje stomatologa, onda su prirodna rješenja za uklanjanje kamenca sa zuba, idealna za vas.

Zubni kamenac je tvrda naslaga na zubima nastala mineralizacijom plaka koja se s vremenom taloži.

Naslage od kamenca ne samo da izgledaju ružno, već mogu i da izazovu velike probleme. Evo kako da se riješite ovog zubnog neprijatelja prirodnim putem...

Recept 1

Sastojci:

30 grama orahove ljuske i malo vode

Priprema:

Potrebno je staviti ljuske oraha u lonac, dodati vodu i kuvati do 15 minuta. Umočite četkicu za zube u dobijenu smjesu i perite njom zube 5 minuta. Ponovite ovu proceduru u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima.

Recept 2

Sastojci:

4 kašičice sjemenki suncokreta

4 kašičice cvijeta lipe

1 litra vode

Priprema:

Stavite sastojke u posudu, prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri pola sata. Perite zube ovom mješavinom nakon svakog jela.

Recept 3

Jabukovo sirće se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca, ali samo jednom nedjeljno. Stavite malo jabukovog sirćeta u usta, mućkajte i trljajte zube četkicom. Ispljunite.

Temeljno isperite usta vodom da se ne bi oštetila zubna gleđ.

Recept 4

Uzmite tri kašičice lišća gorskog pelina pa prelijte sa četiri decilitra provrelog vina. Ostaviti da se ohladi i odstoji poklopljeno dva sata. Zatim procijediti i prati zube tom tečnošću više puta na dan.

Imaćete lijepe i zdrave zube bez kamenca.

Recept 5

Soda bikarbona vam takođe može pomoći da otklonite zubni kamenac. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu četkicu i njom očistite kamenac. U sodu bikarbonu možete dodati i malo soli, pa protrljajte zube.

Izvor: Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.