Evo zašto se hulahopke drže u zamrzivaču
Ilustracija

Neobični savjeti

Evo zašto se hulahopke drže u zamrzivaču

Već je počela sezona hulahopki, a evo i nekoliko neobičnih savjeta kako da ih održavate i produžete im život.

Da bi vam hulahopke (najlonke) ostale što dugovečnije i da se ne bi "razdrljale" i proširile, morate da pazite kako ih perete i održavate.

Hulahupke u zamrzivaču

Prije nego što prvi put obučete novi par hulahupki, kako biste ojačali njihova vlakna, navlažite ih pod vodom. Kad ste to učinili, vlažne najlonke ubacite u plastičnu kesicu i stavite ih u zamrzivač preko noći. Ovaj postupak učiniće da vlakna koja sadrže vaše hulahupke ostanu čvrsta.

Obrnuto pranje

Prilikom pranja hulahupki, bez obzira da li se radi o mašinskom ili ručnom, preporučuje se da ih perete obrnute naopačke. Tako ćete se riješiti mrtvih kožnih ćelija i spriječiti nastanak čvorića.

Hladna voda

Iako ručno pranje pomaže u dužem trajanju hulahupki, odlučite li se za mašinsko pranje, uvijek odaberite "hladno pranje". Takođe, preporučuje se da svoje hulahupke ne sušite u mašini za sušenje, već prirodnim putem.

Mašinsko pranje

Kada perete hulahupke u mašini, odvojite ih i stavite u tekstilnu kesicu ili jastučnicu, kako se ne bi umrsile ili uništavale kada se "sudare" sa  kopčama na brushalterima ili dugmićima na ostalim stvarima koje takođe perete.

Izbjegavajte omekšivač

Upotrebljavanje omekšivača prilikom mašinskog pranja hulahupki, uništiće njihova vlakna.

Pravilno oblačenje hulahupki

Prilikom oblačenja hulahupki, povucite ih postupno iz smjera zgloba i nikad od bedara. Ovo je najbolji način na koji će se hulahupke ravnomjerno rasporediti na nozi.

Izvor: Alo.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.