Pet simptoma raka na koje rijetko ko obraća pažnju
Ilustracija

Nemojte ih ignorisati

Pet simptoma raka na koje rijetko ko obraća pažnju

Nema potrebe da paničite, ali svakako se preporučuje da se javite ljekaru.

Kratak dah

Jedan od prvih simptoma raka pluća koje većina ignoriše je kratak dah. Većina pacijenata koja boluje od ovog tipa tumora primijetila je ovaj simptom, ali mu nisu pridavali nikakav značaj, piše portal Healthy Food House.

Hronični kašalj i bol u grudima

Nekoliko tipova tumora, poput leukemije ili raka pluća, propraćeno je sa ova dva simptoma.

Učestale infekcije

Jedan od najbitnijih simptoma leukemije su učestale infekcije. Kod oboljelih od ove bolesti, krv proizvodni značajno veću količinu belih krvnih zrnaca koji ne mogu da se dovoljno uspješno bore protiv infekcije.

Problemi sa gutanjem

Simptom raka grlića materiće, ali i raka pluća je otežano gutanje.

Natečeni limfni čvorovi ispod pazuha ili na preponama

Povećane limfne žlijezde ukazuju na problem u limfnom sistemu, što umije da bude simptom tumora. Bezbolna kvržica pod rukom često je simptom raka dojke, a kvržica na preponama ili vratu može da bude znak ranog stadijuma leukemije.

Dnevno.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.