Nissan zbog curenja goriva povlači 59.000 vozila

Nissan zbog curenja goriva povlači 59.000 vozila

Japanski proizvođač automobila Nissan saopštio je da će zbog mogućnosti curenja goriva opozvati svojih 59.000 vozila širom svijeta. Uglavno se radi o modelima Altima i Maxima.

Povlačenje se odnosi na velike automobile Maxima 2016., srednje Altima modele od 2013. do 2016. i određen broj Teana limuzina modeli od 2014. do 2016. koji su proizvedeni u Rusiji. Svi spomEnuti automobili opremljeni su V6 motorom, prenijela je Anadolija.

Iz Nissana kažu da u dokumentima koje je objavila američka bezbjednosna agencija u slučaju sudara može doći do curenja goriva na plombiranom dijelu između rezervoara i jedinice za slanje goriva u motor, što bi moglo izazvati požar. Navodi se da je problem otkriven prilikom bezbjednosnih "crash" testova, ali da za sada nema izvještaja o eventualnim požarima, povredama ili curenju goriva.

Distributeri će na svim opozvanim vozilima postaviti potporni prsten koji će održavati plombirani dio. Povlačanje bi trebao početi u roku od dva mjeseca. Ranije, u julu ove godine, počelo je povlačenje 5.500 modela Maxima zbog istog problema, ali su tada iz Nissana naglasili kako istražuju da li je ovim problemom pogođeno još njihovih modela.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.