Hamilton pobijedio u trci za Veliku nagradu SAD
Luis Hamilton

43. pobjeda u karijeri

Hamilton pobijedio u trci za Veliku nagradu SAD

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je vjerovao u pobjedu u večerašnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD i da mu se ostvario dječački san osvajanjem treće titule svjetskog šampiona. Hamilton je sinoć pobijedio u Ostinu, ostvario 43. pobjedu u karijeri, a 10. u sezoni i osvojio treću titulu šampiona Formule 1, a drugu uzastopno.

On je u poslednje dvije sezone ostvario 21 pobjedu i prvi je vozač Formule 1 koji je pobijedio u 10 i više trka u dvije uzastopne sezone.  

"Nema riječi kojima bih objasnio kako se osećam. Ne bih ovo mogao da postignem bez mog tima. Volim vas i hvala na svemu što ste uradili za mene. Ovo je ostvarenje dječačkog sna. Osjećam se divno. Znam da zvuči ludo, ali u svakom trenutku trke sam vjerovao da ću uspjeti", rekao je Hamilton posle trke. 

On je titule osvajao prošle godine i 2008. a postao je prvi Britanac koji je uspio da odbrani titulu, a tek drugi koji je tri puta osvajao prvenstvo, posle Džekija Stjuarta (1969, 1971. i 1973. godine). 

Hamilton se sa 43 pobjede popeo na treće mjesto vječne liste po broju trijumfa, ispred su Mihael Šumaher sa 91 i Alan Prost sa 51. Iza njega ostali su Sebastijan Fetel sa 42 i Ajrton Sena sa 41 pobjedom. 




 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.