Zbog inicidenta sa Markezom, Valentino Rosi ima minimalnu šansu za titulu
Valentino Rosi

Kazna nepravedna

Zbog inicidenta sa Markezom, Valentino Rosi ima minimalnu šansu za titulu

Valentino Rosi će u posljednjoj trci sezone, u Valensiji, startovati kao posljednji, što znači da ima minimalnu šansu da dođe do titule. Sve to zbog incidenta u Maleziji, kada je šutnuo i oborio Marka Markeza iz Honde.

Ispostavilo se, međutim, da je Španac inicirao incident, ali odluka sudija nije promijenjena i žalba Jamahe je odbijena. Italijan je, logično, bio bijesan posle svega što se dogodilo. 

"Nije fer, jer je posle ovakve odluke Markez dobio svoju igru. Njegov plan ispostavio se kao dobar, pošto sam ostao bez titule. Ovaj put bilo je mnogo gore nego u Australiji, jer mu je uspjela njegova prljava igra", izjavio je Rosi podsjećajući na trku u kojoj je, takođe, imao problem sa Markezom, koji ga je usporavao da bi Rosijev timski kolega, ali Markezov sunarodnik, Horhe Lorenco, uspio da se "odlijepi" i dođe do važne pobjede u borbi za titulu. 

Devetostruki šampion svijeta u moto-trkama tvrdi da ga je Markez prvi udario tokom trke u Maleziji. 

"Samo sam reagovao na njegovo ponašanje. Nisam imao namjeru da ga oborim, već da ga usporim. Ponavljam, smatram da je kazna nepravedna... Posle svega, biće izuzetno teško u Valensiji". 

Rosi je trenutno vodeći u generalnom plasmanu sa 312 bodova, dok Lorenco ima 305, ali ako bi Lorenco pobijedio u Valensiji, Rosija bi spasilo samo drugo mjesto. Ako bi Lorenco bio drugi, Rosi ne bi smio da bude ni četvrti...

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.