Alfa Romeo ima plan: 400.000 vozila u 2018. godini
Alfa Romeo Giulia QV na sajmu u Frankfurtu 2015 (Newspress)

Italijanski proizvođač

Alfa Romeo ima plan: 400.000 vozila u 2018. godini

Prvi čovjek Alfa Romea, Harald Vester, otkrio je u razgovoru za Autocar nove detalje razvojnog plana italijanskog proizvođača za narednih nekoliko godina.

Vester je za britanski magazin potvrdio da će Alfa Romeo u potpunosti obnoviti svoju flotu uvođenjem osam novih modela. 

Prvi u nizu, limuzina Giulia, već je predstavljena na auto-salonu u Frankfurtu. 

Uslijediće krosover zasnovan na istoj platformi, a u vrhu ponude naći će se još jedna limuzina i veliki krosover.

Alfa Romeo MiTo - za sada bez naslednika
 
Alfa Romeo MiTo - za sada bez nasljednika

 

Kada je riječ o aktuelnim modelima, Alfa Romeo Giulietta će dobiti nasljednika. Međutim, umjesto aktuelne verzije, kupcima će biti ponuđena dva modela, najvjerovatnije hečbek i sedan. 

Očekuje se da će preostala dva nova modela biti duhovni nasljednici sportske Alfe GTV (u Coupe i Spider verziji), koja se ne proizvodi već desetak godina. 

Vester je rekao i da Alfa ne planira da zamijeni aktuelni MiTo novim modelom. Procijenjeno je da na tržištu ne postoji veliko interesovanje za tim automobilom i da on ne bi opravdao troškove razvoja.

Povratak Alfe GTV?
 
Povratak Alfe GTV?

 

Šef Alfa Romea izjavio je da kompanija ne želi da troši finansijske resurse na auto-moto sport, već namjerava da se fokusira na putničke automobile koji će kupcima istovremeno pružati i zadovoljstvo u vožnji na trkačkoj stazi. 

Ako se realizuju sve planirane aktivnosti, Alfa procjenjuje da bi do 2018. godišnja proizvodnja porasla sa oko 80.000 automobila, koliko je prodato 2014. godine, na čak 400.000 vozila.

Izvor: B92

 

 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.