Ove namirnice garantovano čiste pluća od nikotina
Đumbir

Najdjelotvornije

Ove namirnice garantovano čiste pluća od nikotina

Pušenje je štetno po zdravlje, ako već pušite onda čistite svoj organizam od nagomilavanja štetnih materija

Naučnici su nedavno otkrili da mnoge namirnice mogu blagotvorno djelovati na čišćenje pluća od štetnih materija, sadržanih u duvanu. Od tih namirnica izdvojili su najdjelotvornije. 

Ove 4 namirnice preporučuju naučnici: 

1. Selen 

Selen je mineral koji se koristi kao dodatak ishrani ili se nalazi u tragovima u određenim namirnicama. Enzim koji proizvodi vitamin E stimuliše i omogućava jačanje plućne membrane. 

2. Luk 

Luk pročišćava i čisti pluća u potpunosti, pa je jako hranljiva materija za pluća. 

3. Đumbir 

Đumbir delije antiseptički i antibakterijski, pomaže bronhijalnim cijevima u izbacivanju nakupljenog sadržaja. 

4. Grejp 

Grejp smanjuje proliferaciju (proširenje) ćelija raka u tijelu, sadrži puno antioksidansa i poznat je kao efikasan igrač u borbi protiv raka. 

Izvor: Novosti 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.